Birine gerizekalı demek suç mu?
Hakaret suçu arabuluculuğa tabi suçlardan biri olup, hakaret suçunda arabuluculuk sağlanırsa ceza muhakemesinin durdurulmasına karar verilir. Son olarak hakaret suçlarına ve türlerine örnek olarak; şerefsiz, aptal, geri zekalı, angut, pislik vb. gibi kelimeler verilmiştir. hakaret suçunu oluşturmaktadır.
Lavuk hakaret mi?
Katılımcıya yönelik, “Seni buraya gömerim piç, sen benim kim olduğumu biliyor musun” gibi ifadeler, “kaltak” sözcüğü nedeniyle hakaret teşkil etmemektedir.
Nah hakaret sayılır mı?
“Hayır, yapabilirsin!” Bir el hareketi hakaret teşkil eder. 19. Ceza Dairesi T., 2019/29061 E. ve 2020/6332 K.
Kaşar kelimesi hakaret sayılır mı?
Saldırgan bir sıfat olarak, kashar kelimesi ahlaksız anlamına gelir. Birine koşer demek, onuruna zarar verebilecek ve toplumda kötü bir vicdan yaratabilecek son derece kaba bir kullanımdır. Bu nedenle, kashar bir hakaret suçu teşkil eder.
Amk demek suç mu?
“Eşek”, “köpek”, “öküz”, “köpek” vb. Hayvanlara isimleriyle seslenmek de bir hakarettir. Amk vb. Sosyal medyada kısaltmalar kullanılarak yazılan makaleler bir hakarettir. Kişiye atfedilen belirli olgu, kişinin mevcut fiziksel veya psikolojik bir özelliğini vurgulasa bile, bu bir hakaret suçu oluşturur.
Gerizekalı aptal hakaret mi?
Örneğin, birisi kendisine “aptal” diye hakaret edilmesine karşılık “aptal” diye hakaret edilirse, bu karşılıklı bir hakarettir. Bu anlamda, karşılıklı hakaret ifadesinin aynı anda yapılması gerekmez.
OC yazmak suç mu?
Eşek arısı hakaret midir? Yukarıda verdiğimiz kararda, pislik ifadesinin herkes tarafından anlaşılabilir olduğu ve hakaret suçu olduğu tespit edilmiştir. Burada ulaştığımız sonuç, yorum veya gönderiyi kısaltmanın onu hakaret suçundan hariç tutmadığıdır.
Lan demek hakaret mi?
“Damn keltoş, damn kel” ifadeleri kaba bir hitap şekli olup, muhatapların şeref, haysiyet ve saygınlığını zedelemediğinden hakaret suçu oluşturmaz. Yargıtay 18. Ceza Dairesi T., 2019/8409 E. ve 2020/246 K.
Aq hakaret mi?
Örneğin, “a.q”, “a.m.k”, “mk” gibi küfürler hakarettir. Fail yine kurbanı aşağılamayı amaçlamaktadır.
Bok kelimesi hakaret mi?
Hakaret teşkil eden eylemler sözlü olarak yapılabileceği gibi yazı, şekil, resim, el işareti veya yüz ifadesiyle de yapılabilir. Örneğin, bir kişinin masasına insan dışkısı koymak veya birinin yüzüne tükürmek hakaret teşkil eder. Kaba ve terbiyesiz sözler ve davranışlar hakaret teşkil etmez.
Seninle görüşeceğim demek suç mu?
“Sizinle görüşeceğiz” demek suç mudur? Yargıtay kararlarına göre “Sizinle görüşeceğiz” ifadesi tehdit suçu oluşturmaktadır.
Mal mısın demek hakaret mi?
Savcılık: “Mal” demek hakaret değil, kaba bir sözdür!16 Ağustos 2019
Çakal demek hakaret mi?
Yargıtay’a göre, ayı, çakal, koyun, köpek yavrusu, eşek, fare, canavar, köpek, katır, tazı, öküz, sığır, tay, kaplumbağa ve yılan kelimeleri hakaret oluştururken, akrep, aslan, baykuş, çekirge, dinozor, domuz, fil, horoz, maymun, tavuk, sinek veya kuzu kelimeleri hakaret oluşturmuyor.
Kör müsün hakaret mi?
“Kör müsün?”, “Sağır mısın?”, “Engelli misin?”, “Spastik misin?” gibi ifadeler hakaret değil, engelliliğin farklı biçimleridir.
Oğlum demek hakaret mi?
– Bütün bu ifadelerin dışında, kişinin yüzüne tükürmek, kapısının önüne dışkı bırakmak, sanki köpek çağırmak hakaret suçunu oluşturuyormuş gibi “Yakala oğlum” demek de hakaret suçunu oluşturuyor.
Birine çakal demek hakaret mi?
Bu bağlamda hangi sözcüklerin suç teşkil ettiği Yargıtay içtihatları ile belirlenir. Önemli olan kişinin onur ve haysiyetinin çiğnenmesi ve değersiz olarak gösterilmesidir. Örneğin bu amaçla yapılan “servet”, “geri zekalı”, “aptal”, “aptal”, “Avel”, “köpek”, “namussuz”, “çakal” gibi ifadeler hakaret suçunu oluşturur.
Şerefsizlik yapma demek suç mu?
Her ne kadar bir sınırlama olarak değerlendirilmese de, bir kişiye “zengin”, “aptal”, “akılsız”, “sakat” gibi ifadeleri kullanarak açıkça konuşmak hakaret suçunu oluşturabilir.
Salak salak konuşma hakaret mi?
Aptalca konuşmak hakaret midir? “Aptalca konuşmak” terimi bir hakarettir. Birine aptal demek Yüksek Mahkeme uygulamasına göre hakaret olarak kabul edilir.
Küfür etmenin cezası kaç TL?
Hakaret suçunun cezası: Hakaret suçunun cezası günlük 20 TL’den az, 100 TL’den çok olmamak üzere, 5 günden az, 730 günden çok olmamak üzere verilir. Bu durumda hakimin takdirine bağlı olarak 100 TL’den 73.000 TL’ye kadar para cezası verilebilir.