İçeriğe geç

Sirayet Etmek Nasıl Yazılır

Sirayet etmek ne demek?

Bulaşma, bir şeyin bir yerden başka bir yere yayılması veya etkisinin genişlemesidir. Örnek cümleler: Salgın hızla yayıldı ve birçok insanı etkiledi. Toplumdaki yeni eğilimler gençler arasında hızla yayıldı.

Sirayet nasıl yazılır?

ENFEKSİYON KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER Muayene sonucunda hastalığın herhangi birine bulaşması önlenir. Vehbi’nin şüpheleri yetişkinlere de sıçradı; çocuk o fırtına sırasında başka bir köye gitmiş olamazdı.

Sirayet etmek ne demek hukuk?

Ceza muhakemeleri hukukunda difüzyon sorunu; istinaf başvurusunda bulunmamış olan sanık veya sanıkların, istinaf başvurusunda bulunan sanığın başvurusu sonucunda elde edilen olumlu karardan yararlanması anlamına gelmektedir.

Kalbine sirayet etmek ne demek?

Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre bulaşma kelimesi “hastalığı başkalarına geçirme, bulaşma” ve “yayılma, saçılma” anlamlarında kullanılmaktadır. Bu kelime sadece fiziksel hastalıkların bulaşması bağlamında değil, aynı zamanda bilgi, duygu ve düşünce gibi soyut kavramların yayılması anlamında da kullanılabilir.

Sirayet ne demek Osmanlıca?

Etimoloji | Bulaşma; Bir düşüncenin veya durumun başkasına bulaşması veya kirlenmesi anlamına gelir. Kelimenin kökeni Arapça Sry’dir. Hala yayılmaktadır.

Hastalık bulaşmak sirayet etmek ne demek?

Yaklaşık beş yüzyıldır kullanılan “contagion” kelimesi, hastalığın kişiden kişiye bulaşması ve yayılması anlamına gelir. Bu kelime ayrıca bir mesajın veya olayın ağızdan ağıza yayılması ve herkes tarafından bilinmesi anlamında da kullanılır.

Orijinalin yazılışı nedir?

TDK’ya göre orijinal mi yoksa hakiki mi? TDK’ya göre “nobody” kelimesinin doğru yazımı “original”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Hiçbir nasıl yazılır?

“Hayır” kelimesinin doğru yazımı: “Hayır” kelimesi, Türk Dil Kurumu tarafından doğru yazımı belirlenen “hayır” olarak kabul edilir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “hayır”dır.

Bir takım nasıl yazılır TDK?

C. “A little”, “many”, “many”, “a few”, “some”, “any”, “none” ve “none” gibi belirsiz sıfatlar ve zamirler geleneksel olarak yan yana yazılır.

Evleviyet ne demek hukuk?

Eveveviyet öncelik anlamına gelir. Bu kural mantıksal olarak tümevarım ve tümdengelim yöntemlerine benzer. Genel bir kural olarak, daha az önemli bir duruma uygulanan bir kural daha önemli bir duruma da uygulanmalıdır.

Bila ne demek hukuk?

Esas olarak sözleşmelerde, ipoteklerde ve bildirimlerde bulunur. Örneğin, sözleşme “bedelsiz” notunu içeriyorsa, bu söz konusu harcamanın bedelsiz yapıldığı anlamına gelir. “Bila faiz” faizsiz anlamına gelir. Bu kavram ipoteklere uygulanırsa, ipotek faizinin faizsiz ödendiği anlamına gelir.

Muamma’nın anlamı nedir?

Divan şiirindeki muammalar, konusu insan isimleri olan bilmecelerdir, özellikle Esma’ül Hüsna (Allah’ın doksan dokuz güzel ismi). Kelime “gizli, örtülü, anlaşılması zor veya işaretlerle telaffuz edilen” anlamına gelir.

Münferit ne demek?

“Munfarid” “tek, yalnız, diğerlerinden ayrılmış” anlamına gelir ve bir şeyin kökenindeki benzersizliğini veya ayrıcalığını vurgular. Anlamı: “Birey” kelimesi genellikle diğerlerinden ayrı veya bir şekilde özel olan bir şeye veya kişiye atıfta bulunmak için kullanılır.

Sireti ne demek?

Siyer, bir kişinin ahlakını, karakterini ve dışa yansıyan davranışlarını ifade eder. Dilimize Arapçadan gelmiştir.

Vecd etmek ne demek?

Kişi Yüce Allah’a yöneldiğinde bazen derin bir sevinç, bazen de üzüntü hissetmeye başlar. Bu noktada kişinin yaşadığı ruhsal heyecan, coşku ve üzüntü haline “vecit” denir. Sonuç olarak vecit, insanları Allah’ın isimleri ve sıfatlarıyla birlik kurmaya yönlendirir.

Şirretlik etmek ne demek?

1- İnsanların iyi niyetinin suistimal edilmesi.

Münferit ne demek?

“Munfarid” “tek, yalnız, diğerlerinden ayrılmış” anlamına gelir ve bir şeyin kökenindeki benzersizliğini veya ayrıcalığını vurgular. Anlamı: “Birey” kelimesi genellikle diğerlerinden ayrı veya bir şekilde özel olan bir şeye veya kişiye atıfta bulunmak için kullanılır.

Hüviyet ne demek tarih?

Kimlik Araştırmalarının Tarihsel Gelişimi Kimlik kavramı belirsiz ve karmaşıktır. Eski Türkçede “kimlik”, yeni dilde “kimlik” olarak bilinen bu kavram, Avrupa sosyal bilim literatüründe “ben” ve “kimlik” olarak ifade edilmektedir.

Şura etmek ne demek?

Şûra-Meşveret-danışma, “Şe-ve-ra” fiil kökünden türemiş olup, bir konu hakkında ehil bir kimsenin fikrini almak anlamına gelir. İnsanlık tarihi kadar eski bir ilkeyi ifade eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir